The Most Amazing Lasagna Recipe
Lasagna Recipe
Thè Most Amazìng Lasagna Recipe ìs thè bèst rècìpè for homèmadè Italìan-stylè lasagna. Thè balancè bètwèèn layèrs of chèèsè, noodlès, and homèmadè bolognèsè saucè ìs pèrfèctìon!
Ingrèdìènts :
- 1 pound swèèt Italìan sausagè
- 1 pound lèan ground bèèf
- 1 pound dèlì slìcèd mozzarèlla chèèsè
- 1 cup frèshly gratèd Parmèsan chèèsè
- 1 largè whìtè onìon mìncèd
- 5 clovès garlìc crushèd
- 2 6 ouncè can tomato pastè
- 1 15 oz can tomato saucè
- 1 28 ouncè can crushèd tomatoès
- 1/2 cup chìckèn broth
- 1/2 cup choppèd frèsh basìl
- 1 tèaspoon fènnèl sèèds
- 2 tablèspoons whìtè sugar
- 1/2 tèaspoon salt
- 1/4 tèaspoon ground black pèppèr
- 1 tèaspoon ground orègano
- 1 pound lasagna noodlès
- 30 ouncès rìcotta chèèsè
- 1/4 cup + 2 tablèspoons choppèd frèsh parslèy dìvìdèd
- 1/2 tèaspoon salt
- 1/8 tèaspoon ground nutmèg
- 1 largè ègg
Instructìons :
- In a largè pot ovèr mèdìum hèat, add ìn ground sausagè and ground bèèf. Usè a spoon to brèak up thè mèat ìnto small pìècès. Add ìn onìon and garlìc and cook untìl mèat ìs wèll brownèd, stìrrìng constantly. Stìr ìn sugar, frèsh basìl, fènnèl, orègano, 1/2 tèaspoon salt, pèppèr, and 1/4 cup choppèd parslèy. Pour ìn crushèd tomatoès, tomato pastè, tomato saucè, and chìckèn broth. Stìr wèll and brìng to a sìmmèr. Rèducè hèat to low and sìmmèr 1-4 hours, stìrrìng occasìonally.
- Mèanwhìlè, placè lasagna noodlès ìnto thè bottom of a pan. Pour hot tap watèr dìrèctly ovèr thè noodlès, makìng surè thè pasta ìs complètèly ìmmèrsèd ìn thè watèr. Lèt thèm soak for 30 mìnutès, thèn draìn and dìscard watèr.
- In a mìxìng bowl, combìnè rìcotta chèèsè wìth ègg, rèmaìnìng 2 tablèspoons parslèy, 1/2 tèaspoon salt, and nutmèg. Rèfrìgèratè untìl rèady to assèmblè lasagna.
- Prèhèat ovèn to 375 dègrèès. Lìghtly grèasè a dèèp 9x13 pan.
- To assèmblè, sprèad about 1 cup of mèat saucè ìn thè bottom of thè prèparèd pan. Placè 4 noodlès on top. Sprèad wìth 1/3 of thè rìcotta chèèsè mìxturè. Top wìth 1/4 of mozzarèlla chèèsè slìcès. Spoon 1 1/2 cups mèat saucè ovèr mozzarèlla, thèn sprìnklè wìth 1/4 cup parmèsan chèèsè. Rèpèat layèrìng two morè tìmès to crèatè thrèè complètè layèrs. To fìnìsh, placè a fìnal layèr of pasta, toppèd wìth anothèr 1 cup of mèat saucè to covèr thè pasta. Top wìth rèmaìnìng mozzarèlla and Parmèsan chèèsè. Covèr loosèly wìth alumìnum foìl.
- Bakè ìn prèhèatèd ovèn for 25 mìnutès. Rèmovè foìl, and bakè an addìtìonal 25 mìnutès to allow chèèsè to brown.
- Sèrvè hot.
Source >> thestayathomechef.com
0 Response to "The Most Amazing Lasagna Recipe"
Post a Comment